Yeni Banka Ekleme

Yeni Banka Ekleme

Banka ekleme işlemi ile; firmanızın çalıştığı bankaları, kullandığınız ön muhasebe programına kaydetmeniz halinde, yapacağınız işlemleri çok daha kolay bir şekilde kayıt altına alabilir ve banka hesaplarınızın kontrolünü çok daha etkin bir şekilde yapabilirsiniz. Hesapcini ön muhasebe yazılımı, çalıştığınız bankaları herhangi bir sayı sınırı koymadan tanıtmanızı ve banka hesaplarınızda çeşitli işlemleri yapabilmenize olanak tanımaktadır.

Hesapcini muhasebe programı hesabınıza yeni bir banka eklemek istediğinizde ilk olarak güncel durum sayfanızın sol kısmında yer alan “Kasa, Banka, Çek, Senet” menüsüne tıklayın.

banka ekleme

Bu menüye tıkladığınızda karşınıza çıkan açılır menüden “Banka Hesapları” sekmesine tıklayın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa açılacaktır.

banka ekleme

Bu sayfada, firmanızda tanımlı olan bütün banka bilgilerinin listesini görebilirsiniz. Sistemde ekli olan fakat işlemlerde kullanılmayan banka hesapları için “Aktif/Pasif” seçeneğini kullanabilirsiniz. Var olan bir bankayı sisteminizden silmek için “Sil”, düzenlemek için ise “Düzenle” butonlarını kullanabilirsiniz.

Hesapcini içerisine banka hesabı eklemenin yanı sıra, pos hesabı ve kredi kartı hesabı da ekleyebilirsiniz. Banka eklemek için, ekranda bulunan Banka Hesabı Ekle, Pos Hesabı Ekle ya da Kredi Kartı Hesabı Ekle butonlarından herhangi birine tıklayın. ( Tüm butonlardaki işlemler ve ekranlar aynıdır.)

Örnek olarak Banka Hesabı Ekle butonuna tıkladığımızda, karşımıza aşağıdaki gibi bir pencere açılacaktır.

banka eklemek

Yeni bir banka hesabı eklemek için, “Banka Adı” bilgi kutucuğunun kenarında bulunan büyüteç simgesine tıklayın.

banka eklemek

Bu ekranda yer alan “Banka Ekle” butonuna tıklayın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere açılacaktır.

banka adres bölümü

Banka ekleme sayfasında yer alan bilgilerin anlamı ve kullanım şekilleri ise şu şekildedir:

Banka Adı: Oluşturulan banka hesabının, sistem içerisinde hangi bankaya ait olacağının belirleneceği alandır. Metin kutusunun yanında bulunan büyüteç resmine tıklanarak, sistemde yer alan bankalar listesinden de seçim yapabilirsiniz. Ayrıca yine bu büyüteç simgesine tıkladığınızda, anında bir banka da ekleyebilirsiniz.

Şube Adı: Kullanılan banka şubesinin ismidir.

Şube No: Kullanılan banka şubesinin resmi kodudur.

Kategori Kodu: Firmanın, kendi özel kriterlerine göre banka bilgilerini gruplandırmasını sağlayan koddur.

Ayraç Kodu: Firma içerisindeki verilerin yönetilmesi için yapılan detaylı görevlendirme kodudur. Banka bilgilerini görüntüleme veya düzenleme yetkisinin, firmadaki hangi personel ya da personel gruplarına verileceğini belirten koddur. Personeller, sorumlu olduğu kodu kapsayan bilgiler dışında hiçbir veriye ulaşamaz.

Bankaya ait adres bilgilerini eklemek için “Adres” sekmesine tıklayın.

Adres 1,2: Bankanın yer aldığı adrese ait ayrıntılı bilgi girişinin yapılacağı alandır.

Yetkili Kişi: Banka ile yapılan görüşmelerde muhatap olunacak yetkili kişidir.

Posta Kodu: Bankaya ait posta kodudur.

Ülke: Bankanın bulunduğu ülkedir.

Şehir: Bankanın bulunduğu şehirdir.

İlçe: Bankanın bulunduğu ilçedir.

Semt: Bankanın bulunduğu semttir.

Bankaya ait iletişim bilgilerini eklemek için ise “İletişim” sekmesine tıklayın.

banka iletişim menüsü

Tel No 1,2: Banka ile sözlü iletişim kurmayı sağlayan telefon numarasıdır.

E-mail Adresi: Banka ile yazılı iletişim kurmayı sağlayan mail adresidir.

Faks No: Bankanın sahip olduğu faks numarasıdır.

Web Adresi: Bankanın sahip olduğu web adresidir.

Bütün bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra “ Bankayı Kaydet” butonuna tıklayarak yeni banka ekleme işlemlerini başarıyla tamamlayabilirsiniz.

Hesapcini mobil uygulama ile hesabınızı her yerden yönetin. Hesapcini online ön muhasebe programı artık cebinizde. Hesapcini Google Play veya App Store’da.