Cariye Çek Çıkış

Alınan bir hizmet ya da ürün bedelinin çek ile ödenmesi, ticari hayatta sıklıkla yapılan bir işlemdir. Yapmanız gereken bir ödemeyi çek ile gerçekleştirmeniz durumunda, bütün bu hareketleri Hesapcini kolay ön muhasebe programı içerisine kaydedebilirsiniz. Carinize vereceğiniz çekin sisteme kaydedilmesi, hem cari hesap kontrolünü hem de finans hareketlerinizi kontrol etmek açısından büyük kolaylıklar sağlar. Cariye çek çıkış işlemlerini kaydedebilmek için öncelikle güncel durum sayfanızın sol kısmında yer alan “Kasa, Banka, Çek ve Senet” menüsüne tıklayınız.

Bu menüye tıkladığınızda karşınıza çıkan açılır menüden “Çek ve Senet İşlemleri” sekmesine tıklayınız.

çek senet listesi

Karşınıza çıkan pencerede, sistemde kayıtlı olan farklı çek senet hareketlerinin yer aldığı bir liste yer almaktadır. Bir carinize vereceğiniz çekin kaydını yapmak için, ekranın sağ üst köşesinde bulunan “Diğer” sekmesine tıklayınız.

diğer butonu

Karşınıza çıkan açılır menüden “Cariye Çek Çıkış” sekmesine tıklayın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

cariye çek çıkış

Cari Kodu/Unvanı: Çekin verileceği cariye ait kod ve unvanın belirtildiği alandır.

Proje: Çekin, hangi proje kapsamında müşteriye verileceğinin belirtildiği alandır. Proje kodu kutucuğunda bulunan büyüteç simgesine tıkladığınızda, karşınıza sistemde kayıtlı olan projelerin yer aldığı liste açılacaktır. Bu liste içerisinden ilgili olanı seçerek işleminize devam edebilirsiniz.

Tarih: İşlem yapılan tarihtir.

Ekrandaki bütün bilgilerin girilmesinin ardından, eğer cariye verilecek olan çek kendi çekiniz ise “ Kendi Çekimiz” butonuna tıklayınız.

kendi çekimiz

Portföy No: Müşteri çekinin portföyde takip edilmesini sağlayan numaradır. Portföy no kutucuğunda yer alan büyüteç simgesine tıklayarak, harf veya numara kullanarak portföy numarası hazırlayabilirsiniz. Bu alanın doldurulması zorunludur.

Vade Tarihi: Verilen çekin ödenmesi gereken son gündür.

Seri No: Çek üzerinde yer alan seri numarasının yazıldığı alandır.

Borçlu: Bir carinize çek çıkışı yapacağınız için, borçlu kısmına firmanızın adı yazmalıdır.

Banka Adı: Müşterinin çalıştığı banka adıdır.

Şube No: Müşterinin çalıştığı bankanın şube numarasıdır.

Hesap No: Müşterinin kullandığı banka hesap numarasıdır.

IBAN: Müşterinin kullandığı ve ödemenin yapılacağı hesabın IBAN numarasıdır.

Vergi No: Çeki vereceğiniz cariniz bir firma ise vergi numarasını, şahıs ise T.C. kimlik numarasını gireceğiniz alandır.

Banka Hesabı: İşlem görecek olan banka hesabıdır.

Tutar: Ödenmesi gereken çek bedelidir.

TL: Çek ödemesinin hangi döviz türü ile yapılacağının belirtildiği alandır.

Gerekli olan bütün bilgileri doldurduktan sonra “Ekle” butonuna tıklayabilirsiniz. Çek bilgilerini kaydettikten sonra bordro ekranına yönlendirileceksiniz.

Eğer işlem görecek olan çek, cirolanmış bir çek ise bordro ekranında yer alan “Ciro” butonuna tıklayın.  

ciro

Bu pencerede, herhangi bir müşterinizden firmanıza verilen çeklerin bulunduğu bir liste yer almaktadır. Burada, ödeme bedelinizi karşılayan bir çeki tercih ederek çek ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Cariye çek çıkış ekranında yer alan gerekli bilgileri doldurduktan sonra “Kaydet” butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Hesapcini mobil uygulama ile hesabınızı her yerden yönetin. Hesapcini online ön muhasebe programı artık cebinizde. Hesapcini Google Play veya App Store’da.