Cari Hesap Takibi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Cari Hesap Takibi Nedir ve Nasıl Yapılır?
  • By Aysu AYKANAT
  • Ön Muhasebe
  • Yoruma Kapalı
  • 04 Ağustos 2020

Bu yazımızda, cari hesap takibi ile ilgili bilmeniz gereken önemli ayrıntıları bulabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz…

Cari hesap takibi, işletmelerde yapılması büyük bir önem arz eden takip işlemlerinden birisidir. Çünkü ticari ilişkilerde bulunulan her bir cari, işletmenin gelir-giderleri üzerinden doğrudan bir etkiye sahiptir. Söz konusu carilerden alınacak olan tahsilatlar ya da o carilere yapılan ödemeler, gün sonunda işletmenin kasa ve banka hesaplarını da etkiler. Birbiriyle doğrudan ilgili olan bu gibi işlemler, cari hesap takibinin düzenli yapılması ile birlikte sorunsuz bir şekilde tamamlanabilir. Bu nedenle de cari hesap takibi yapmak için işletmelerin çok daha titiz ve dikkatli davranması gerekir.

Cari hesap takibi yapmanın önemini anlatırken, aklınıza cari hesap takibi nasıl yapılır? Sorusu takılmış olabilir. Gelin, bu sorunun yanıtına birlikte bakalım.

Cari Hesap Takibi Yapmanın Yolları

Cari hesap, bir işletmedeki tüm müşteri ve tedarikçi hesaplarının toplamı olarak adlandırılır. Bu hesapların takip edilmesi, hem geçmiş hem güncel hem de gelecek dönemler hakkında oldukça net bilgiler verir. Bu sebeple de müşteri ve tedarikçi takibi, özellikle de işletmelerdeki analiz ve raporlamalarda oldukça önemli bir konuma sahiptir. Cari hesap takibi yapabilmek için öncelikle her bir müşteri ve tedarikçinin borç/alacak bilgilerinin en net ifade ile kaydedilmesi gerekir. Bu işlem için genellikle bir Excel tablosu ya da defter kullanılır. Fakat her bir cari için cari kartı açılması ve tüm bilgilerin eksiksiz bir şekilde manuel olarak girilmesi düşünüldüğünden çok daha zahmetlidir. Üstelik cari bilgilerinin zaman içerisinde yoğunlaşması ile birlikte birbirinden kritik hatalar da meydana gelebilir.

Excel ya da defter tutarak yapılan cari hesap takibinin önüne geçebilmek için, kaliteli bir ön muhasebe programı kullanmak çok daha pratik ve akıllıca olacaktır. Hesapcini, sizlere kolay ve güvenilir bir şekilde müşteri ve tedarikçi takibi yapabilme imkânı sunuyor. Müşteri ve tedarikçi modülü ile birlikte carilerinize ait tüm ayrıntılı bilgileri sisteme kaydedebilirsiniz. Carileriniz ile ilgili her türlü ödeme ve tahsilat işlemlerini başka hiçbir sekmeye geçmenize gerek kalmadan, aynı modül içerisinden gerçekleştirebilirsiniz. Yaptığınız tüm bu işlemler için dilediğiniz filtre ve zaman dilimini kullanarak ayrıntılı raporlar alabilirsiniz.

Gelecek dönemler için carileriniz ile ilgili tüm ticari ilişkilerinizi şekillendirebileceğiniz müşteri ve tedarikçi takibi, Hesapcini ile düşündüğünüzden çok daha kolay. Siz de hemen şimdi Hesapcini online ön muhasebe programına üye olarak 14 günlük ücretsiz deneme sürenizi başlatabilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ücretsiz Ön Muhasebe Programlarının Dezavantajları

Merhabalar bugün sizlere ücretsiz ön muhasebe programlarının dezavantajları hakkında bilgi vereceğim. Günümüzde teknolojik gelişmeler, işletmelerin muhasebe süreçlerini kolaylaştırmak için bir dizi yazılım ve programın ortaya çıkmasını sağlamıştır. Ön muhasebe, işletmelerin finansal verilerini düzenlemek, kaydetmek ve analiz etmek için kullanılan önemli bir süreçtir. Bu süreci daha verimli hale getirmek için birçok ücretsiz ön muhasebe programı sunulmaktadır. […]

Devamı
Hızlı ve Kurumsal Çözümler İçin Ön Muhasebe Programı Avantajları

Muhasebe programı avantajları işletmelerde iş akışında hızlı ve kurumsal bir şekilde işleyiş sağlar. Kullanıcı dostu ara yüzü sayesinde ön muhasebe işlemlerinizin hepsini gerçekleştirmenizi mümkün hale getirir. Ön muhasebe hakkında detaylı bilgiye sahip olmayan yeni bir işletmenin bile rahatlıkla kullanabileceği bir tasarıma sahiptir. Hızlı ve kurumsal çözümler için avantajlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz; Dijital barkod okuyucu […]

Devamı
Muhasebe Programı Neden Önemlidir? Nasıl Yapılır?

Muhasebe Programı Neden Önemlidir ? Hesapcini muhasebe programı işletmenizin finansal ve ticari yönetimini doğru ve hızlı bir şekilde yapmanıza olanak tanır. Şirketteki işlem hareketlerinin incelenerek mevcut durum hakkında ve gelecek planlamasında doğru yol izlenmesine yardımcı olur. Birçok farklı özellikleri ve avantajlarıyla önem kazanmaktadır. Ön muhasebe programı personel yönetiminizde maaş, maaş tahakkukları, primler, avanslar gibi ayrıntılı […]

Devamı
14 Gün Ücretsiz Deneyin! Kredi kartsız hemen başlayın.
Hesapcini mobil uygulama ile hesabınızı her yerden yönetin. Hesapcini online ön muhasebe programı artık cebinizde. Hesapcini Google Play veya App Store’da.