Ön Muhasebe Programı Seçimi Yaparken Sorulması Gereken Sorular

Ön Muhasebe Programı Seçimi Yaparken Sorulması Gereken Sorular

Bir ön muhasebe programı seçimi yapmak istiyorsunuz fakat o kadar çok program var ki hangisini seçeceğinize karar veremiyorsunuz. Sizi bu ikilemden kurtaracak ve ihtiyaçlarınıza uygun ön muhasebe programını seçmenize yardımcı olacak bir yazı hazırladık. Keyifli okumalar dileriz..

Ön muhasebe, bir işletmenin tabiri caizse şah damarından biridir. Ön muhasebe içerisinde yapılan her işlemin sistematik ve hatasız bir şekilde yürütülmesi son derece önemlidir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte birbirinden farklı ön muhasebe programı oluşturulmuş ve kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. Çok sayıda ön muhasebe programı olması, kullanıcıların kendilerine en uygun olan programı seçmeleri de bir o kadar zorlaşmaktadır. Bu noktada en doğru kararı verebilmek için birtakım sorular yöneltmek, karar verme sürecini olabildiğince kolaylaştırmaktadır. Ön muhasebe programı seçerken sorulması gereken en kritik sorular şu şekildedir;

1. Tek Bir Platformdan Tüm Ön Muhasebe Süreçleri Yönetilebiliyor Mu?

Online ön muhasebe programı seçimi içerisinde olan kişilerin en büyük beklentilerinden biri de, tüm işlemlerin tek bir platform aracılığı ile gerçekleşmesidir. Gelir gider takibi, stok takibi, cari hesap yönetimi, fatura takibi ve bu gibi tüm işlemlerin yalnızca bir platformdan tamamlanabilmesi son derece önemlidir. İşlemlerin farklı platformlar (program, Excel ve defter/kâğıt) kullanılması, analiz ve raporlamanın yanı sıra aynı zamanda verilerin işlenmesindeki hataları da beraberinde getirir. Bu nedenle de bir ön muhasebe programı satın almadan önce tek bir platformdan tüm işlemleri yapmaya olanak tanıyıp tanımaması, yöneltmeniz gereken en önemli sorulardan biridir.

2. Ön Muhasebe Programı Mobil Cihazdan Kullanılabiliyor Mu?

Teknolojinin büyük bir hızla gelişmesi ile birlikte mobil cihazların kullanım oranı da gün geçtikçe artıyor. Bu cihazlar, yalnızca günlük hayatta değil artık iş hayatında da sıklıkla kullanılmakta ve hatta birçok sektörün vazgeçilmez parçası haline geldi. İnternete bağlanılan hemen her yerden ve herhangi bir mekâna bağımlı olmaya gerek duymadan istenilen bilgilere ulaşabilmek oldukça önemlidir. Bu önem, muhasebe verilerine ulaşmada da geçerlidir. Bu nedenle de online ön muhasebe programı arayışı içerisinde olan işletmeler, herhangi bir tercihte bulunmadan önce, programın mobil uyumlu olup olmadığını sorması oldukça önemlidir. Mobil uyumlu muhasebe programları, hem zamandan hem de işlem karmaşasından tasarruf edebilmenin en kolay yoludur.

en iyi ön muhasebe programı

3. Destek Birimi ile Sorunların Çözümünde Geri Dönüşler Sağlanıyor Mu?

Bir ürün ya da hizmetin satışını yapmak kadar, satış sonrasında destek vermek de son derece önemli bir konudur. İşletmelerin sadık müşteri kitlesine ulaşabilmesi için hangi sektörde olduğu fark etmeksizin satış sonrası destek konusuna önem vermesi gerekmektedir. Bu durum, ön muhasebe programı sunan firmalar için de geçerlidir. Bir ön muhasebe programı satın almadan önce, programla ilgili herhangi bir sorun yaşanması durumunda nasıl bir destek hizmeti verdiklerini araştırmalısınız. Bu programlar tarafından sunulan ücretsiz deneme süreleri, bu hizmetin verilip verilmediğini test edebilmek için oldukça avantajlı bir süredir. Böylelikle programda bir canlı destek hizmeti var mı? teknik destek biriminin sorunlarınıza nasıl yaklaşıyor? Sorunlar ne kadar sürede çözülüyor? Ve bu gibi tüm sorularınıza en doğru yanıtı bulabilirsiniz.

4. Programdaki Modüller İş Akışına Uygun Yeterlilikte Mi?

Hemen her sektörün ya da işletmenin, bir ön muhasebe programından beklentisi tamamen farklı olabilir. Bir işletme gelir-gider yönetimine ağırlık vermek isterken, bir işletme için sipariş almak çok daha önemli olabilmektedir. İşte tam da bu noktada, tercih edilecek olan ön muhasebe programının modüler olması büyük bir öneme sahip olmaktadır. Ön muhasebe programının, işletmelerin iş akışına uygun ve gelişimine ayak uyduracak modüler yapıda olması gerekir. Bu programları tercih etmeden önce modüler yapıya sahip olup olmadığını sormanız, ileriki dönemlerde herhangi bir sorun yaşamanızın önüne geçecektir.

5. Ön Muhasebe Programı Dijital Dönüşümü Destekliyor Mu?

Dünya olarak dijital bir çağın içinde bulunduğumuz yadsınamaz bir gerçektir. Hayatın hemen her alanına yayılan dijital dönüşüm, iş hayatında da etkisini hızla gösteriyor. Her şeyin dijitalleşmesi ile birlikte artık çok sayıda resmi belge de elektronik belge formatına dönüştürülmeye başlandı. E-fatura ve e-arşivin yanı sıra diğer birçok elektronik belge, hem işletme yetkilileri hem de çalışanlar için birbirinden farklı avantajı da beraberinde getirdi. Dijital dönüşüm rüzgârının esintilerinden nasibini alan ön muhasebe programları da, kullanıcıların hızlı ve güvenilir bir şekilde elektronik belge hazırlayabilmesi için gerekli alt yapı çalışmalarına başladı. Burada yöneltilmesi gereken soru, tercih edilecek olan ön muhasebe programının dijital dönüşümü destekleyip desteklemediğidir? GİB tarafından elektronik belge kullanımının zorunlu tutulduğu mükelleflerin sınırları gün geçtikçe daraltılmakta. İleri zamanlarda büyük bir yoğunluk yaşamamak adına şimdiden dijital dönüşümü destekleyen bir ön muhasebe programını kullanmaya başlamak çok daha avantajlı olacaktır.

Hesapcini online ön muhasebe programı, yukarıda yöneltilen sorulara en doğru yanıtları bulabileceğiniz bir programdır. Ön muhasebe işlemlerinizi tek bir platformdan ve internete bağlı cihazlarınızda dilediğiniz her yerden yapabilmek için hemen şimdi üye olarak 14 günlük deneme sürenizi başlatabilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
E-Fatura İle Dijitalleşin: İşletmeniz için Rekabet Avantajı Sağlayın

İşletmelerin, finansal süreçlerini daha hızlı, verimli ve güvenilir bir şekilde yönetmelerini sağlayan e fatura, günümüzün dijital dönüşüm çağında büyük bir öneme sahiptir. Geleneksel fatura yöntemlerinden elektronik faturaya geçiş, hem işletmelere hem de devlete birçok avantaj sunmaktadır. Hesapcini olarak sizlere ücretsiz e-fatura danışmanlık hizmeti sağlamaktayız. E-Fatura Nedir ve İşletmeniz için Neden Önemlidir? E-fatura, bir işletme ile […]

Devamı
Ücretsiz Ön Muhasebe Programlarının Dezavantajları

Merhabalar bugün sizlere ücretsiz ön muhasebe programlarının dezavantajları hakkında bilgi vereceğim. Günümüzde teknolojik gelişmeler, işletmelerin muhasebe süreçlerini kolaylaştırmak için bir dizi yazılım ve programın ortaya çıkmasını sağlamıştır. Ön muhasebe, işletmelerin finansal verilerini düzenlemek, kaydetmek ve analiz etmek için kullanılan önemli bir süreçtir. Bu süreci daha verimli hale getirmek için birçok ücretsiz ön muhasebe programı sunulmaktadır. […]

Devamı
E-Faturaya Geçiş Şartları 2022

E-Faturaya Geçiş Şartları 2022 Gelir İdaresi Başkanlığı’nın belirlemiş olduğu şartlara uygun olarak işletmelerin e-fatura uygulamasına geçmesi zorunludur. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayımlamış olduğu 509 numaralı Vergi Usul Kanunu uyarınca e-faturaya geçiş şartlarında değişiklik yapıldı. E-fatura, faturanın elektronik şekilde hazırlanmasıdır. Kâğıda basılmadan müşterilere iletilen bu fatura herkes tarafından talep edilebilir.  Günümüzde online alışverişler nedeniyle sıkça kullanılır. Muhasebe […]

Devamı
14 Gün Ücretsiz Deneyin! Kredi kartsız hemen başlayın.
Hesapcini mobil uygulama ile hesabınızı her yerden yönetin. Hesapcini online ön muhasebe programı artık cebinizde. Hesapcini Google Play veya App Store’da.