Satış Yönetimi Nedir? Satış Yönetimi Planlaması

Satış Yönetimi Nedir? Satış Yönetimi Planlaması
  • By Aysu AYKANAT
  • Ön Muhasebe
  • Yoruma Kapalı
  • 18 Ağustos 2020

Bu yazımızda, satış yönetimi nedir ve satış stratejisi nasıl planlanır? sorularının yanıtlarını bulabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz..

Bir satışın planlanması, işleme koyulması ve kontrol edilmesi genel olarak satış yönetiminin temel ilkeleridir. Satış gücü ile doğrudan ilgili olan bu ilkeler, müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda planlanmakta ve doğru stratejiler hâlinde revize edilmektedir. Günümüz koşullarında artık teknoloji ile harmanlanan satış yönetimi, işletmelerin geleceğinin şekillenmesindeki en önemli etkendir. Peki, etkili bir satış yönetimi nasıl olmalıdır? Gelin, yanıtlarına birlikte bakalım.

Kısa ve uzun vadede yapılan satış yönetiminin planlaması, işletmelerin strateji ve beklentilerine göre değişkenlik göstermektedir. Sadık müşteri potansiyeli, müşterilerden alınan geri dönüşler doğrultusunda ürün ya da hizmetlerin geliştirilmesi ve teknolojik gelişmelere entegre olarak işletmeye uyarlamak, uzun vadeli satış yönetiminin stratejileridir. Pazardan istenilen payı almak, yeni müşteri elde etmek ve kâr elde etmek de kısa vadeli yönetiminin stratejileri arasında yer almaktadır. Kısa ya da uzun vadeli bu stratejiler, işletmelerde satış yöneticileri ya da görevlendirilen farklı departmanlar aracılığı ile gerçekleştirilir.

Satış Yönetimi Nasıl Yapılır?

İşletmelerin geleceklerini yönetmek, kontrol altında kalmak ve planlamak için etkili ve başarılı bir satış yönetimi yapılmalıdır. Satış yönetimini yaparken, kolay planlanabilir ve uygulaması kolay bir strateji oluşturulması gerekir. Özellikle pazardaki tüm rekabet ve oluşabilecek risklere karşı gerekli önlemlerin de alınması son derece önemlidir. Bunun için SWOT analizi yapmak ya da rakip firmalar için farklı analizleri uygulamak etkili olacaktır.

Günümüz koşullarında teknolojinin giderek gelişmesi ile birlikte artık satış yönetiminde farklı alternatifler de söz konusudur. Bu alternatiflerden biri de, online ön muhasebe programlarıdır. Bir ön muhasebe programı kullanarak, satışlarınıza dair ayrıntılı raporlara ve analizlere ulaşabilirsiniz. Çünkü bir plan ve strateji oluştururken, geçmiş dönemlerde yapılan işlemlere ait raporlar ve analizler oldukça kıymetlidir. Siparişler, satışlar, müşteri ilişkileri, tahsilatlar ve bu gibi daha birçok satış faktörünün tek bir ekrandan görüntülenebilmesi aynı zamanda işletmelere büyük kolaylıklar da sağlar. Hesapcini online ön muhasebe programının gelişmiş satış yönetimi modülü sayesinde, işletmenize ait tüm satışları görüntüleyebilir ve dilediğiniz her yerden yönetebilirsiniz. Hemen şimdi üye olarak 14 günlük ücretsiz deneme sürenizi başlatabilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ücretsiz Ön Muhasebe Programlarının Dezavantajları

Merhabalar bugün sizlere ücretsiz ön muhasebe programlarının dezavantajları hakkında bilgi vereceğim. Günümüzde teknolojik gelişmeler, işletmelerin muhasebe süreçlerini kolaylaştırmak için bir dizi yazılım ve programın ortaya çıkmasını sağlamıştır. Ön muhasebe, işletmelerin finansal verilerini düzenlemek, kaydetmek ve analiz etmek için kullanılan önemli bir süreçtir. Bu süreci daha verimli hale getirmek için birçok ücretsiz ön muhasebe programı sunulmaktadır. […]

Devamı
Hızlı ve Kurumsal Çözümler İçin Ön Muhasebe Programı Avantajları

Muhasebe programı avantajları işletmelerde iş akışında hızlı ve kurumsal bir şekilde işleyiş sağlar. Kullanıcı dostu ara yüzü sayesinde ön muhasebe işlemlerinizin hepsini gerçekleştirmenizi mümkün hale getirir. Ön muhasebe hakkında detaylı bilgiye sahip olmayan yeni bir işletmenin bile rahatlıkla kullanabileceği bir tasarıma sahiptir. Hızlı ve kurumsal çözümler için avantajlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz; Dijital barkod okuyucu […]

Devamı
Muhasebe Programı Neden Önemlidir? Nasıl Yapılır?

Muhasebe Programı Neden Önemlidir ? Hesapcini muhasebe programı işletmenizin finansal ve ticari yönetimini doğru ve hızlı bir şekilde yapmanıza olanak tanır. Şirketteki işlem hareketlerinin incelenerek mevcut durum hakkında ve gelecek planlamasında doğru yol izlenmesine yardımcı olur. Birçok farklı özellikleri ve avantajlarıyla önem kazanmaktadır. Ön muhasebe programı personel yönetiminizde maaş, maaş tahakkukları, primler, avanslar gibi ayrıntılı […]

Devamı
14 Gün Ücretsiz Deneyin! Kredi kartsız hemen başlayın.
Hesapcini mobil uygulama ile hesabınızı her yerden yönetin. Hesapcini online ön muhasebe programı artık cebinizde. Hesapcini Google Play veya App Store’da.